pondělí 29. prosince 2008

STRAŠIL PISTOLÍ SOUSEDY, POSTŘELIL ŠVAGRA

Třicetiletý muž si otevřel druhou sedmičku vína a vztekle se zahleděl směrem k sousednímu rodinnému domku. Pořádali tam zřejmě nějakou oslavu a teď se hodně nahlas hádali. Tak nahlas, že milovník vína ani pořádně nerozuměl tomu, co říkají v televizi. Zesílil proto zvuk a napil se.

Hádka u sousedů nekončila. Naopak nabírala na obrátkách, křik byl postupem času čím dál silnější. „Já jim ukážu,“ vykřikl nahlas teď už vínem přiopilý muž. Sáhl po pistoli a vydal se na balkon. „Tak vy nebudete zticha? Ale budete, však uvidíte,“ zvedl ruku s pistolí nad hlavu a chystal se vystřelit do vzduchu. V poslední chvíli si však uvědomil, že balkon je zastřešený. „Přece si jej kvůli nim nepoškodím,“ řekl si a jeho ruka se zbraní změnila směr. Dolů k zemi.

Vzápětí vyšla rána. Sousedé skutečně ztichli, zato ze zahrady před mužovým domem se ozýval nářek. Ležel tam střelcův švagr s prostřelenou nohou. Muž okamžitě vystřízlivěl a seběhl dolů. Poskytl příbuznému první pomoc a zavolal záchranku. Lékaři zase pro změnu přivolali policisty. Ti si střelce i s jeho legálně drženou zbraní odvezli. Teď mu hrozí za ublížení na zdraví až roční vězení.

Žádné komentáře: