pondělí 29. prosince 2008

NARKOMAN TRÝZNIL NEVLASTNÍ DÍTĚ

Bezbranného ročního chlapečka vozil v kočárku v jednom z brněnských sídlišť sedmadvacetiletý muž. Na první pohled vzorný otec. Ale jen do té doby, než si dal po poledni pervitin. V tu chvíli mu bylo úplně jedno, co s dítětem je a bude.

Jeden z kolemjdoucích se nestačil divit. Pak zavolal strážníkům: „U popelnic leží opilý muž a vedle něj pláče v kočárku dítě. Přijeďte!“ Městští policisté našli na uvedeném místě ležet v odpadcích muže, jenž nebyl schopen pohybu. Skončil na záchytce, dítě si převzala sociální pracovnice. Úředníci zjistili, že dehydrovaný chlapeček narkomanovi nepatří. Byl jeho nevlastním otcem. Dítě nakonec skončilo u matky, bydlící v úplně jiné části města. Policisté ji naštěstí brzy vypátrali.

Případ sice skončil dobře, ale chlapeček několik hodin trpěl. „Byl ve špatném psychickém i fyzickém stavu. Když jsme ho převzali, byl pročuraný a nejméně od rána nic nepil,“ konstatovala sociální pracovnice, která byla s dítětem téměř dvě hodiny. Záležitostí se teď zabývají policisté.

Žádné komentáře: