pondělí 29. prosince 2008

CHCEŠ POČÍTAČ? MUSÍŠ SI NA NĚJ NAKRÁST

„Bez práce nejsou koláče,“ říkával pětatřicetiletý otec svému jedenáctiletému synovi. Když jeho dítě stále častěji žadonilo o počítač, uslyšelo: „Dostaneš ho, ale musíš si na něj vydělat.“ A tak se stal školák hodně důležitým členem rodinného zlodějského gangu. Ten se vydával v limuzíně audi na parkoviště brněnských supermarketů – vykrádat zaparkovaná auta.

„Dítě při činech sehrávalo důležitou úlohu. Ve chvíli, kdy lidé nakládali nákupy do kufrů svých aut, šikovně otvíral dveře vozů a vybíral z nich peněženky či příruční tašky s doklady, platebními kartami a penězi. Pak se rychle vrátil do otcova auta,“ informoval brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek. Dodal, že kriminalisté už o rodinné zlodějské skupině věděli. Osudnou se jí stala krádež na parkovišti u velkoobchodu v Kaštanové ulici.

Tam šel do akce překvapivě školákův otec. Ukradl tašku, v níž bylo více než čtyřicet tisíc korun. Policisté zasáhli, zloději nepomohl ani jeho dvaadvacetiletý příbuzný, jenž vytáhl na strážce zákona nůž. Kriminalisté zatím rodinné skupině prokázali čtrnáct zlodějských skutků se škodou téměř sto padesát tisíc korun.

Školákův otec, kterého jen letos stíhali pro krádeže už třikrát na různých místech jižní Moravy, skončil ve vazební věznici. Jeho potomek se vysněného počítače zřejmě jen tak brzy nedočká.

Žádné komentáře: