pondělí 29. prosince 2008

PŘIŠEL PRO TABÁK, PAK ZAÚTOČIL SEKEROU

Je po páté hodině ráno. Zahrádkářská kolonie se pomalu začíná probouzet do dalšího letního rána. Zatímco v chatce ještě spí šestačtyřicetiletý muž, jeho družka si venku zapaluje první cigaretu a vychutnává ji spolu s pohodou začínajícího dne.

"Prosímtě, nedala bys mi trochu tabáku? Trafiky mají ještě zavřeno," ozve se znenadání za jejími zády. Jedenačtyřicetiletý soused ze zahrádkářské kolonie od ženy košem nedostane. Zručně si ubalí cigaretu, lačně vdechne kouř a poptá se na ženina druha: "Potřebuju s ním mluvit, můžu ho probudit?"

Vchází do zahradní chatky. Za moment se z ní ozývá křik. Žena vbíhá dovnitř a spatří scénu jaho z hororového filmu. Její druh silně krvácí z hlavy, soused drží v ruce sekeru. Kouká na ni a ani se nesnaží utéct. Až teď si družka zraněného muže uvědomuje, že útočník je opilý. A hodně.

Potvrdili to i přivolaní policisté. Nejprve nechali pachatele vystřízlivět v cele, později ho obvinili z pokusu o vraždu. Zraněný zahrádkář se po operaci rychle zotavuje, ránu sekerou do hlavy přežije. Nikdo zatím neví, co se v chatce vlastně stalo. Jedno je ale jisté: útočník nebyl pro policisty neznámý. Má hodně pestrý trestní rejstřík, před několika lety si odseděl trest za ublížení na zdraví.

Žena ani její druh to nevěděli. Souseda zahrádkáře dokonce považovali za kamaráda. Byl to omyl, který mohl stát lidský život.

Žádné komentáře: