pondělí 29. prosince 2008

DEJTE MI JEN PIVO. KOŘALKU MÁM SVOU

Půjdu se trochu povyrazit, řekl si jedenadvacetiletý mladík a vyrazil do jednoho z brněnských barů. S pořádnou zásobou kořalky v tašce. „Pivo,“ objednal si u barmanky. Jakmile pěnivý mok dostal, začal jím zapíjet mohutné hlty lihoviny ze své láhve. Ostatní hosté to ani nezaregistrovali. Na rozdíl od ženy za barovým pultem.

„Pane, takhle by to nešlo. Konzumace přineseného alkoholu je tady zakázaná,“ podotkla barmanka. Mladík ji ignoroval. Jako by byl hluchý. Žena to po několika dalších pokusech vzdala a věnovala se ostatním hostům. Samozásobitel se mezitím činil. Jeho hrdlo připomínalo splav. Po několika dalších velkých locích kořalky se vydal mezi hosty.

„Kámo, kdes tu štětku splašil? Je stará jak uhlí,“ vykřikoval u jednoho ze stolů. „Poď si skočit. Na mého pajduláka,“ oslovil ženu u dalšího. Pak se pod vlivem vypitého alkoholu začal motat. Cosi nesrozumitelně blekotal a nakonec svými pády posunul několik stolů. Barmanka si s ním nevěděla rady, proto přivolala strážníky. Ti zjistili, že má v krvi více než dvě promile alkoholu. Odvezli ho na záchytku.

Pokud chtěl mladík pitím přineseného alkoholu ušetřit, tak se mu to nepovedlo. Pobyt na záchytce bude stát nejméně patnáct set korun. O další peníze ho může připravit přestupková komise. V moci úředníků je totiž udělení až tisícikorunové pokuty.

Žádné komentáře: