středa 7. ledna 2009

CHTĚL PŘELSTÍT POLICISTY. ZABALIL SE DO KOBERCE

„Proč bych pracoval, když se dá přijít k penězům jinak a snadněji. Třeba krádežemi,“ řekl si nejednou třiadvacetiletý muž z Brněnska. Kradl a svůj lup úspěšně prodával, byť většinou hodně pod cenou. Ale jak už tomu bývá, všeho do času. Jednoho dne i nad ním past sklapla.


Mladíka tehdy čekal hodně náročný večer. Nejprve se vypravil do kamenolomu, v němž parkovalo pět nákladních aut. Zkušený zloděj z nich odčerpal dvě stě litrů nafty. Nebyl to problém. Ani jedno z aut totiž nemělo nádrž zamčenou. O pár hodin později se mladíkovi podařilo pohonné hmoty bez potíží prodat v nedaleké obci.


Byla už pokročilá noc a dostal hlad. V pekárně proto ukradl přepravku s patnácti čerstvě usmaženými koblihami. Pocit hladu pak pro změnu vystřídala žízeň. Mladík vytlačil okno jedné z restaurací a vlezl dovnitř. Nejprve se pořádně napil a poté začal z regálu za výčepem vybírat cigarety, doutníky a žvýkačky.


Najednou venku spatřil přijíždějící policisty, které přivolali všímaví lidé. Zkušený zloděj chtěl strážce zákona přelstít. Zabalil se do červeného koberce, v němž pod oknem ani nedutal. Nebylo mu to nic platné. Policisté ho tam objevili i bez použití psa. Teď mu hrozí až dvouleté vězení.

Žádné komentáře: